onsdag 22. juli 2015

Lårdalstigen

Denne turen har stått på ønskelista vår en stund. Første feriedagen hadde jeg frivillig stilt vekkerklokka på 6. Etter en god frokost på hytta satte vi oss i bilen og turen gikk mot Dalen. Vi plukket med oss et par FTF og et par andre fint plasserte cacher på veien. 


Nøyaktig kl 10 var vi klar på parkeringen til Lårdalstigen og klare for en tur på ca 14 km over fjellet fra Dalen til Lårdal. Turen startet med ganske mye stigning. Det tok ikke lang tid før vi kom til første utsiktspunkt, og en flott utsikt over Bandaksfjorden viste seg. Det gikk mye opp og ned og lårene fikk trimmet seg ganske godt. Langs hele turen var det satt opp skilt med lokale sagn og historier fra stedene vi passerte. 

Naturen var ubeskrivelig vill og vakker, og langt under oss kunne vi se båter og kanoer nede på den smale fjorden. Store deler av turen gikk på kanten av fjellet og utsiktspunktene kom tett. Dette var en fantastisk tur som absolutt anbefales alle som liker vill norsk natur. Men krevende var den så Beregn god tid. 


Siste tredjedel av turen var definitivt den tøffeste. Her gikk det først veldig bratt nedover, og så like bratt oppover og så bratt nedover igjen. I tillegg var det nå overskyet og litt lummert så det føltes som 1000 fluer svirret rundt hodene våre. Var glad når vi så Lårdal under oss. 


Vel nede igjen hadde vi en god time på oss til å se oss litt om i Lårdal før skyssbåten Henrik Ibsen fraktet oss tilbake til Dalen. I følge en lokal mann hadde Charlotte Kalla og Therese Johaug løpt turen på 2,5 timer. Lurer på hva de er laget av... 

Smakte fantastisk med en god biffmiddag på Bryggen restaurant i Dalen med Henrik Ibsen til kai rett bak oss. 

De harde fakta: turen ble på totalt 18 km, total stigning på turen var 1000 høydemeter. Vi brukte 6 timer, og da hadde vi plukket med oss nesten 30 cacher på turen. Høyeste topp på turen var Gløstøylnuten med sine 848 moh. 

2 kommentarer:

  1. For et kjekt innlegg å lesa! Her har du virkelig våre flinke å skriva :-) Kjekk lesning!

    SvarSlett
  2. Ska sei. Det va mykje ord. Såg kjempe kjekt ut

    SvarSlett